SEZONSKI POPUST

Ostvarite do 40%

Dušeci za bebe i decu bez žičanog jezgra ili dušeci od pena

Kada je reč o kupovini kreveca, roditelji se uglavnom fokusiraju na dizajn, dok malo ko obraća pažnju na izbor dušeka koji je i te kako bitan. Naime, pri kupovini dušeka važno je da izaberete dušek napravljen specijalno za bebe, jer meka površina za spavanje može da predstavlja opasnost od gušenja, a isto tako povećava rizik od sindroma iznenadne smrti (SIDS).U zavisnosti od Vaših potreba možete birati više kombinacija dušeka, što se tiče sastava jezgra dušeka od pena.

Orneo bebi dušeci od pene prave se od Sky cell pene, Pu pene, lateks pene, memorijske pene, HR (high-resiliance) pene i po kvalitetu materijala i kvalitetu izrade predstavljaju proizvode visokog kvaliteta.

Ove pene imaju izuzetnu sposobnost ventilacije, odnosno izvanredno dišu, kao i odlične termičke osobine – vlaga se ne zadržava u njima i pena je negostoljubiva za bakterije i grinje.

Shodno gustini pene koja se koristi mogu se napraviti razne kombinacije pena i samim tim uraditi odgovarajući dušek za svakoga. Na dušecima od pene tačka rasterećenja ne postoji, već pena rasterećuje od pritiska u svakom dodirnom mestu sa telom. Tačkasta elastičnost i mogućnost savršenog prilagođavanja pene je ono što ih čini superiorno udobnijim u odnosu na druge dušeke. Osim tačkaste elastičnosti postoje još neke prednosti u odnosu na druge dušeke.

Pene su neuporedivo lakše, a to pojednostavnjuje manipulaciju (okretanje, transport, ćišćenje…).

Orneo dušeci od pene dolaze i sa navlakama koje se mogu skinuti i oprati. To je veoma važno jer se na taj način predupređuju i ublažavaju simtomi alergije na grinje i kućnu prašinu. 

Dušeci od pene su uglavnom najjeftiniji i najčešća opcija. Dostupni su u različitim debljinama, obično između osam i 15 centimetara. Međutim, mnogo bitnije od debljine je gustina. Najbolje je da dušek bude velike gustine, oko 25 kilograma po metru kubnom. Na žalost, proizvođači uglavnom ne ističu na deklaraciji gustinu pene, pa je teško znati šta tačno uzimate.

Kada ste u nedoumici, težina može biti dobar pokazatelj – teži dušek je gušći od onog koji je iste veličine, a lakši.

PREDNOSTI DUŠEKA OD PENE

  • Prilagođavaju se obliku tela
  • Ravnomerno raspoređuju težinu tela
  • Okrepljujući san, bez bolova u leđima
  • Pene su neuporedivo lakše, a to pojednostavnjuje manipulaciju (okretanje, transport, ćišćenje…)
  • Može se  birati: sastav, visina, širina
  • Elastičnost i prozračnost
  • Otporni su na insekte, gljivice i grinje čime olakšava disanje osobama koje pate od astme i alergija
  • Skidajuće antibakterijske navlake

MANE DUŠEKA OD PENE

  • Nisu toliko dugotrajni

Orneo bebi dušeci o kojima sanjate!

Top 5 DUŠEKA

Dušeci od PENE

Image hover effect image

Dušeci od pene

Dušeci sa DŽEPIČASTIM JEZGROM